Bietenstamp met gekarameliseerde appel

1,5 kg kruimige aardappelen,50 gr boter,2 uien gesnipperd,300 gr rundergehakt,750 gr rode bieten gaar in kleine stukjes gesneden,1 el tijmblaadjes,2 appels in plakken.2 el suiker,200 ml melk.

Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar. Smelt 25 gr boter.Fruit de ui.Voeg het gehakt toe en bak rul.Schep de bieten en de tijm erdoor en verwarm 5 min. Breng op smaak met zout en peper.Smelt in een koekenpan 25 gr boter .Bak de appelringen in 1-2 min per kant bruin.Bestrooi ze met suiker en bak nog 1 min per kant.Giet de aardappelen af en stampze met de melk tot een smeuige puree.Schep er de bieten met het gehakt door. Schep de stamppot op4 borden en leg er de gekarameliseerde appelringen bij.

Smakelijk eten